2018 NM-Veka - Sandnes - Photocredit Dag Oliver-1288.jpg

Under NM-veka i år kan du både få med deg norgesmesterskap i et helt mylder av forskjellige idretter - men hva med å prøve selv? 

NM-veka tilbyr et mangfold av idretter, og fokuset er å rette oppmerksomheten mot de mindre idrettene som vanligvis ikke får så mye oppmerksomhet.

Under NM-veka 2019 blir det flere muligheter for å selv prøve ut noen av idrettene som skal være med på NM-veka - og enda flere. 

Egen "Sandnes-dag"

Onsdag 26. juni braker det hele løs, og det blir masse aktivitet i regionen. Denne dagen er de fleste aktivitetene konsentrert rundt Sandnes sentrum, hovedsakelig på Ruten og ved Vågen. Det blir offisielt mulig å prøve idrettene fra 12:00-18:00, men noen blir først tilgjengelig tidligere eller senere på dagen.

I Sandnes kan du blant annet prøve den utrolig fascinerende og røffe idretten roller derby, basket, fekting, skate, motorsport, ryttersport, skyting, bandy, klatring, kajakk, volleyball, sandbryting, og mye mer!

Idrettsglede i Geoparken

Utenfor Oljemuseet i Stavanger sentrum blir det mye moro på én plass. Her skal det være NM-konkurranser og finaler under hele uken - også her kan du prøve idrettene! Det blir offisielt mulig å prøve idrettene fra 12:00-18:00, men noen blir først tilgjengelig tidligere eller senere på dagen. 

Her vil det være mulig å prøve blant annet rullestolrugby, cricket, hestesport, volleyball, klatring, innebandy, fekting, golf, petanque, squash, motorsport, luftsport og basketball.

Saken fortsetter under bildet. 

Både Sandnes sentrum og Geoparken i Stavanger blir arena for å prøve ut forskjellige idretter!

Paracamp og paradag

Det skal arrangeres paracamper under NM-veka i år! Fem idretter, judo, håndbak, rullestolsrugby, el-innebandy og golf har mottatt støtte fra Gjensidigestiftelsen for å kunne tilby en gratis idrettscamp for personer med nedsatt fysisk funksjonsevne. Finn mer informasjon om campene og meld deg på her.

Oppsøk idretten selv

Det er ikke bare på Sandnes-dagen og Geoparken-dagen det vil være mulig å prøve idrettene. Mange av idrettene har egne tider hvor man kan prøve! Squash har blant annet prøve-på-aktivitet i Geoparken torsdag fra 10:00-20:00, fredag 14:00-16:00 og 18:00-20.

Har du alltid hatt lyst til å prøve kajakk? Lørdag 29. juni kan du prøve kajakk i Badedammen fra 12:00-14:00.

Hvis du kunne tenkt deg å prøve ut styrkeløft er Stavanger Idrettshall stedet å være, lørdag 29. juni fra 10:00-14:00.

Kanskje du kunne tenkt deg å prøve ut sandvolleyball? Møt opp i Geoparken lørdag 29.06!

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund