Arkivbilde av Stavanger fra kulturhovedstadsåpningen i 2008. (Foto: Monica Larsen/Region Stavanger)
Arkivbilde av Stavanger fra kulturhovedstadsåpningen i 2008. (Foto: Monica Larsen/Region Stavanger)

NM-veka byr på mange spennende idretter - og man inviterer til folkefester med mye aktiviteter på kveldstid! Folkefestene forflytter seg fra kommune til kommune, kveld for kveld, og du kan se spennende show.

Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping inviterer til folkefest hver kveld fra 15. til 19. august i Rogaland. Det blir underholdning med artister, dans og moro fra scene, idretter som viser frem spektakulære triks, og smakebit på konkurranser. Publikum kan også få prøve seg på flere av idrettene.

- Norsk Tipping bidrar til folkefesten ved å komme til Rogaland med vår Expo-trailer - ikke ulik smøretraileren til Skiforbundet. Fra traileren setter vi odds på de fleste konkurranser gjennom uka og alle kan komme innom for å delta i konkurranser eller bare slå av en prat. Hvis du ikke har fått registrert Grasrotmottaker så hjelper vi deg med det, forteller prosjektleder i Norsk Tipping, Bernt Plassgård.

Norsk Tipping deler nå ut det som kalles Drømmestipend, et stipend for unge kulturutøvere som er et samarbeid mellom Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd. Ved NM-vekas start skal alle 100 av årets stipendvinnere være utdelt stipendet.

- På scenen sørger vi for at et eget band er med til alle arrangørstedene. Dette er musikere som har vunnet eller vært nominert til Drømmestipendet. Drømmestipendet har hvert år, siden 2008, blitt delt ut til 100 unge kulturutøvere. Vårt håp er at stipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle mange unge kulturutøveres drømmer, sier Plassgård.

Hver kveld flytter festen seg fra kommune til kommune, med start i Sandnes sentrum onsdag kveld, og avslutning i Stavanger lørdag og søndag.

Åpning i Sandnes sentrum

Folkefesten og NM-vekas offisielle åpning blir i Sandnes sentrum, onsdag 15. august fra klokken 17. Hvis man tar turen til Sandnes litt tidligere på dagen, kan man få med seg både finalen i X-trial og Game of Skate. Du kanse hva som skjer hvor på åpningsdagen i programmet.

Randaberg sentrum

Torsdag 16. august flytter folkefesten seg til Randaberg sentrum. Fra tidlig på morgenen kan man ta turen til Randaberghallen og få med seg norgesmesterskapet i Rullestolrugby - en konkurranse du ikke vil gå glipp av. Fra klokken 17 blir det fest og moro på Torget i Randaberg sentrum.

Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotel har åpnet dørene for NM-veka, og sjansen til en fest i disse omgivelsene kan du ikke si nei til. Sola Strand Hotel ligger rett ved den store, flotte Solastranden.

Stavanger sentrum

Både lørdag og søndag blir det folkefest i Vågen i Stavanger sentrum. Lørdag konkurreres det i kajakkpolo gruppespill, og det konkurreres helt frem til folkefesten starter klokka 17, så her er det bare å ta seg et heldagsopphold i sentrum. 

NRKs kveldsstudio flytter seg hver kveld i takt med folkefesten. De skal ha magasinsending med oppsummering av dagens konkurranser, eksperter i studio og kjekke reportasjer.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund