Foto: Sola Strand Hotel
Foto: Sola Strand Hotel

Sola Strand Hotel åpner dørene for NM-veka. Rett ved den idylliske Solastranden skal roadshowet parkere i Sola fredag 17. august! 

På Bybergsanden i Sola kommune blir det fart og spenning på motocrossbanen, når det skal kåres en mester i motorsporten speedcross. I tillegg kan du få med deg både baseball-NM og mesterskap i fallskjermhopping ved den nye baseballbanen på Nordsjøveien i Sola. Baseballbanen ligger bare et steinkast unna Sola Strand Hotel, hvor kjekke kveldsaktiviter vil foregå fredag kveld. På Forus blir det skyting i den nye Forushallen, både silhuett og sportspistol.

På Sola Lufthavn blir det selvsagt også aktiviteter. Hit må du dra og få med deg et fantastisk show, når utøverne skal konkurrere i akrobatikk motorfly søndag ettermiddag.

Sola-ordfører Ole Ueland forteller at han ser frem til NM-veka og gleder seg over samarbeidet med Sandnes, Randaberg og Stavanger om vertskapsrollen.

- At vi er fire kommuner som er vertskap synes jeg er både smart og hyggelig. Da engasjerer vi et bredere publikum til de ulike arenaene, og en hel region er med og heier frem utøverne, sier Ueland og forteller videre at folkehelse er viktig for kommunen. Det er årsaken til at kommunen satser på idrettsanlegg, og at de med glede tilrettelegger for NM-veka, et arrangement han tror vil øke interessen for idrett og fysisk aktivitet.

Viser bredden i idretten

- NM-veka viser bredden i idretten. Jeg tror NM-veka kan bidra til at flere får øynene opp for idretter som tradisjonelt kanskje ikke har engasjert de store massene. Det er fint for utøverne, men det er i tillegg spennende for publikum å bli kjent med andre idretter, og kanskje også bidra til økt rekruttering til disse.

NM i fallskjermhopping arrangeres ved baseballbanen på Sola - og kanskje kan du spotte dem fra Sola Strand Hotel fredag kveld (Foto: Thomas Kristensen)

Direktør ved Sola Strand Hotel, Cornelius Middelthon, syns NM-veka er et unikt og spennende konsept, og nølte ikke med å gripe muligheten for å huse kveldsarrangementet fredag kveld.

- Dette vil være en utmerket anledning for alle som har lyst til å ta turen til Sola, og til å hygge seg sammen i en uformell ramme. Det å kunne være vertskap og arena for denne type arrangement blir ekstra kjekt for oss som jobber her, og noe litt annerledes.

På programmet fredag kveld står blant annet musikkinnslag, show med judo-talenter fra Sandnes Judoklubb, akrofly-show, premieutdeling fra dagens konkurranser og mye mer. 

- Jeg håper og tror at innbyggere og besøkende til regionen tar turen til Sola og Sola Strand Hotel denne ettermiddagen og kvelden. Det legges opp til mange ulike aktiviteter der vi kan få smakebiter fra de ulike idrettene. I tillegg blir det underholdning fra scenen, og fra hotellets side vil vi by på salg av mat og drikke, avslører direktør Middelthon.

Det hele avsluttes med kveldsshowet som skal vises på NRK.

Unik beliggenhet

Middelthon tror at å arrangere kveldsaktiviteter på hotellet ved stranden, vil ha en positiv innvirkning på stemningen, både blant publikummere og utøvere som tar turen. NRKs seere får også en ekstravagant utsikt fra kveldsstudio denne kvelden, med god oversikt over den flotte Solastranden.

- Sola Strand Hotel har en unik beliggenhet, og i tillegg er hotellet, med sin 104 -årige historie, et landemerke i regionen. Til tross for at det er kort vei til byer som Stavanger og Sandnes, så er følelsen her at man er «langt borte» fra alt mas og kjas. Den flotte stranden, kombinert med en høy himmel og et fantastisk lys som vi bare finner her på Jæren, gir en fantastisk ramme for en flott fest rett før skolestart og før høsten begynner, forteller han.

Ordfører Ueland forteller at han gleder seg litt ekstra til kveldsprogrammet denne kvelden.

- Dette tror jeg blir en av årets happeninger i Sola. Vi ser frem til å invitere lokalt publikum til fest, og vise frem et av de fineste stedene i Norge til resten av landet gjennom TV-ruta og kveldssendingen på NRK.

Sjekk ut kveldsprogrammet her:

Kveldsprogram på Sola Strand Hotel

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund