Georgia May Anta (t.h.) ble storvinner under Battle-NM. Hun fikk gull både individuelt i hiphop battle, og som medlem av Team Das i team-battle. Foto: Christine Andersen Johnsen
Georgia May Anta (t.h.) ble storvinner under Battle-NM. Hun fikk gull både individuelt i hiphop battle, og som medlem av Team Das i team-battle. Foto: Christine Andersen Johnsen

Nå er NM-veka endelig i gang i Stavangerregionen og noen av de totalt 38 idrettene som er med på NM-veka, har allerede kåret sine norgesmestre. Totalt skal 94 norgesmestre kåres i løpet av disse fem dagene!

NM-veka ble offisielt åpnet på Rutebilstasjonen i Sandnes i dag av idrettspresident Berit Kjøll, fungerende ordfører i Sandnes kommune, Pål Morten Borgli, og Anja Berggård Eriksen i Rogaland fylkeskommune. Åpningen ble arrangert rett før X-trial-utøverne i juniorklassen skulle kjøre finale.

- Det finnes faktisk over 200 ulike idretter i Norge, men kun et fåtall av disse får den oppmerksomheten og synligheten de fortjener. NM-veka gir mangfoldet av norsk idrett et betydelig oppmerksomhetsløft, sa Berit Kjøll i sin åpningstale.

- Møt opp og bidra til idrettsfesten

Kjøll oppfordret også publikum i regionen til å kjenne sin besøkelsestid og besøke idrettenes arrangementer under NM-veka.

- Ta med hele familien, møt opp og bidra til idrettsfesten. Opplev spennende konkurranser, bli kjent med nye idretter, og ikke minst, grip muligheten til å prøve dem ut selv.

Saken fortsetter under videoen.

Video: Geir Owe Fredheim

Vellykket åpningsdag

I tillegg til offisiell åpning har det i dag allerede blitt kåret norgesmestre i pistol 25 meter bane, X-trial, Aquabike og Battle break og hiphop. Resultatene fra disse og de kommende norgesmesterskapene under NM-veka kan du se her.

Saken fortsetter under bildet.

Norgesmester i silhuettpistol for herrer ble Pål Hembre fra Bærum Pistolklubb. Foto: Tonja Hjøllo

De neste dagene skal det kåres nye norgesmestre i hele 34 idretter til! Hele Stavangerregionen tas i bruk for å få alle konkurransene i havn, og NM-veka-idrettene er å se både på Lassa, i Sandnes sentrum, Geoparken i Stavanger. Sjekk ut programmet dag for dag og finn en idrett du kunne tenke deg å få med deg. Flere av konkurransene sendes på NRK, men de som ikke blir å se på TV-skjermen er minst like publikumsvennlige og spennende, så her er det mye å velge i.

Lørdag 29. juni kan du også prøve mange av idrettene selv i Geoparken! Les mer om prøve-på-aktiviteter under NM-veka her og i programmet.

Husk også å følge NM-veka på sosiale medier for å få med deg hva som skjer utover uka!

  

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund