Julie Charlotte Søderstrøm i aksjon under NM-veka 2019. Foto: Rune Helliesen
Julie Charlotte Søderstrøm i aksjon under NM-veka 2019. Foto: Rune Helliesen

Norges idrettsforbund og NRK er på jakt etter arrangører av NM-veka vinter og NM-veka sommer i 2022. Søknadsfrist er 7.februar.

-NM-veka er en fantastisk mulighet for aktuelle søkere til å vise frem bredden i norsk idrett. Gjennom god samhandling på tvers av det private og offentlige bidrar NM-veka til å sette vertsregionen på kartet, forsere anleggsutfordringer, bidra til reell verdiskapning, bedre rammevilkårene og skape verdifulle nettverk, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Hvem kan søke?

Idrettskretser, idrettsråd, byer, kommuner og fylkeskommuner er alle velkomne til å søke om å være vertskapsarrangør. Vertsarrangør skal ha ansvar for den lokale koordinering og tilrettelegging ved bruk av vertsarrangørs egne midler, og/eller gjennom avtaler med relevante samarbeidspartnere som fylkeskommune, kommune, lokalt næringsliv mm.

Søknad

Skriv en kortfattet søknad med begrunnelse på hvorfor dere ønsker å være arrangørsted for NM-veka. Det er en forutsetning for søknaden at de oppgaver og kostnader som ligger i kravspesifikasjonen innfris.

NM-veka sommer 2022 skal arrangeres siste uke i juni, mens NM-veka vinter arrangeres siste del av mars.

Søknader sendes til: ihj@idrettsforbundet.no

Søknadsfrist: 7.februar

Bakgrunn:

Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-veka som for første gang ble arrangert i Stavangerregionen i august 2018. I 2019 var det over 1000 deltagere og nesten 40 idretter som deltok under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK.

I 2020 arrangeres NM-veka vinter på Lillehammer og NM-veka sommer på Hamar/Stange. I 2021 flytter vi oss videre til Trondheim/Stjørdal for NM-veka vinter, mens sommerutgaven er i Sarpsborg.

 

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund