Foto: Nigel Waldron
Foto: Nigel Waldron

Rugby union 7s ble en publikumsfavoritt under OL i Rio i 2016, og det kan den også bli under NM-veka - få med deg røffe taklinger, mye fart og intense kamper fra tribunen på Lassa idrettspark!

- Rugby 7s kom tilbake som OL-sport i Rio i 2016, og ble raskt en publikumsfavoritt med sitt raske og tøffe spill, forteller president i Norges Rugbyforbund, Per Thorkildsen.

Rugby 7s er en variant av rugby hvor hvert lag har syv spillere på banen, mot 15 spillere i vanlig rugby union. 

NM-finalene i rugby 7s arrangeres fredag 17. august på Lassa idrettspark fra klokken 15:30. Det blir actionfylte kamper, hvor røffe taklinger er lov, så lenge de rettes under nakkehøyde. Spillet skal gå fremover, samtidig som ballen alltid skal sentres bakover.

- Kampene er korte, og det er nye lag på banen hele tiden, slik at den fartsfylte sporten kan nytes sammenhengende av tilskuerene. I verdenscuper samles det mellom 40.000 og 80.000 tilskuere på hvert arrangement, forteller Thorkildsen.

En idrett for alle

- Hvem kan begynne med rugby?

- Det fine med rugby er at sporten passer for alle, høy og lav, stor og liten. Den passer like godt for gutter som jenter, menn og damer. Man kan starte med touch-rugby om man ikke ønsker taklinger, eller en sakte innføring i rugby med kontakt. Rugby er en teamsport som lever opp til sine verdier, og med de forskjellige posisjonene på banen passer den for alle som ønsker å drive med fysisk aktivitet i et sammensveiset og åpent miljø, sier Thorkildsen.

For personer med fysiske funksjonsnedsettelser finnes også rullestolrugby, som det ble kåret norgesmestre i under NM-veka - for aller første gang, i går! Seieren gikk til rullestolrugbylaget Born to Run fra Oslo!

 

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund