Basketball 3x33.jpg

Siste uken i juni kommer NM-veka til regionen, og Geoparken kommer til å myldre med idretter. Geoparken slik vi kjenner den får en basketbane, petanquebaner, sandbrytering, squash-glassbane og mye mer!

På selveste åpningsdagen onsdag 26. juni skal det bli dansegulv i Geoparken, når det skal konkurreres i streetdance.

Det skal kåres norgesmestre i dansebattle både i hiphop og breaking-stilene. Det blir en utrolig spennende konkurranse. Preselection og kvartfinale fra klokken 12:00 og semifinale og finale fra klokken 17:00. 

Saken fortsetter under bildet.

Også under NM-veka 2018 var det NM i streetdance battle! Den gangen inne på Stavanger Konserthus - i år tas den ut på gata!

Torsdag 27. juni blir det konkurranser i håndbak gjennom hele dagen, og finale i håndbak fra klokken 17:00. Det vil også være mulig å både kikke og selv prøve ut squash i et utrolig stilig glassbur, eller prøve ut sandbryting på sandvolley-banen.

Fredag 28. juni starter NM-konkurransene i squash i Geoparken. Fra klokken 11:00 skal kvinnene spille innledende runder, og herrene skal ha kvartfinale fra klokken 17. 

Den "store Stavanger-dagen" blir lørdag 29. juni, og det blir et mylder av aktiviteter. Denne dagen kan du selv prøve idretter som innebandy, sandvolleyball, petanque, klatring, motorsport, street basket og mye mer. Denne dagen blir det også mulig å se norgesmesterskapene, blant annet i petanque, squash, sandbryting, basketball og tautrekking!

Saken fortsetter under bildet.

En squash-glassbane skal settes opp i Geoparken for konkurranser og finaler i squash! Her vil det også være mulig å prøve squash selv.

En liten gåtur unna, i Badedammen, kan du også få prøve ut kajakk. Der skal det spilles kajakkpolo søndag 30. juni. Dit kan du også ta turen på lørdagen og selv få prøve å sitte i kajakk.

Et steinkast i motsatt retning, i den nye Stavanger svømmehall, avholdes NM i undervannsrugby! Undervannsrugby er et rugbyspill som spilles med mål under vann. Det er åpent for publikum, men det er vanskelig å få med seg alt som skjer under vann fra tribunen, så hele konkurransen vil streames på storskjerm for publikum.

Søndag blir det finaler i Geoparken. Det skal kåres norgesmestre i både squash, basketball 3MOT3 og petanque.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund