Foto: Norges Cricketforbund
Foto: Norges Cricketforbund

Lørdag og søndag skal norgesmesterskapet i Cricket T20 avholdes på Lassa i Stavanger!

- Tenk på det som en mer avansert utgave av vår slåball, sier Gry Bruaas i Norges Cricketforbund.

Cricket kan spilles i ulike formater, og de mest kjente formatene i cricket er test match, en 5 dagers kamp, one-day international som går over én dag, T20 som arrangeres under NM-veka er en kamp med varighet på tre timer, og det korteste formatet er T10 som varer i 1,5 timer. 

Lørdag avholdes semifinaler i cricket hele dagen, og på søndag bør du få med deg bronsefinale fra 10:30, og gullfinale på ettermiddagen fra klokken 15:00.

- Konkurransen blir nok spennende og nytt for mange, men cricket er et spill som du raskt kan bli hekta på. NM-veka gir en god anledning til å se toppsjiktet i norsk cricket, og samtidig være med på å lage god stemning og ramme rundt den den aller første gangen NRK viser norsk cricket i en TV-sending.

Etter finalen skal det også deles ut en kongepokal til det vinnende laget.

Cricket er den nest største idretten i verden, med 2,5 milliarder spillere. Den blir kun slått av fotball som har 4 milliarder spillere. Norges Cricketforbund har 5000 medlemmer og 70 klubber, fordelt på seks anlegg.

Cricket for alle

- Foreløpig domineres denne idretten av menn og gutter, men vi jobber målrettet med tålmodighet for å få kvinner og jenter ut på banen, forteller Bruaas.

Cricket har også stor suksess med å rekruttere innvandrere eller norskfødte med innvandrerbakgrunn inn i idretten. Bruaas forteller at cricket er en god arena for integrering av etniske minoriteter, fordi det er en aktivitet med samfunnsbyggende tiltak som skaper glede og engasjement.

- Cricket gir innvandrere med cricketerfaring tilhørighet og kan bidra til å knytte bånd mellom ulike kulturer, og det er en idrett som kan tilpasses nivå, areal og område. Idretten er åpen for alle, uavhengig av kjønn, alder, etnisitet og seksuell legning, og bidrar til å utjevne forskjeller i samfunnet. Men det viktigste er at cricket skal være gøy, meningsfullt, godt organisert og integrerende for alle.

Blir du inspirert til å begynne med cricket etter en tur til mesterskapet på Lassa idrettspark, kan Bruaas fortelle at det ikke kreves noen forkunnskaper til fysikk, forståelse eller språk – du lærer på veien. Utstyr kan også lånes i startfasen. Sjekk inn på www.cricketforbundet.no  for informasjon.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund