Stavanger redigert.jpg


I Vågen skal det arrangeres kajakkpolo under NM-veka, midt i havnebassenget. Stavanger vil florere av publikumsvennlige idretter 15.-19. august, og kveldsaktivitetene er ikke et unntak.

På åpningsdagen 15. august kan du få med deg hovedrundene i sandvolleyball på Lassa idrettspark, før finalene går av stabelen på torsdagen. Aktivitetene fortsetter på Lassa, og fredag er det duket for rugby 7er. Dette er korte og intense kamper, og under NM-veka skal det deles ut kongepokaler i både herre- og kvinneklassen. 

Lørdag vil det bugne med aktivitet i Stavanger. På Lassa skal det kåres norgesmestre i både cricket og sandbryting. I tillegg kan du være vitne til droneracing, en spennende gren innen luftsport, hvor dronene styres av utøverene som bruker VR-briller og dermed får en simulert opplevelse av å sitte i en cockpit. Som publikummer får du oppleve det samme gjennom en storskjerm på arenaen.

- De som kommer og ser droneracing for første gang blir gjerne litt målløse. En racingdrone kan nå hastigheter på godt over 150 km/t, det bråker, og det ser litt uvirkelig ut å greie å styre dronen gjennom banen slik de beste pilotene gjør, sier Henrik Sandaker Palm fra Drammen FPV Racingklubb til NM-veka. 

God underholdning

På Stavanger Konserthus kan du være vitne til en spennende konkurranse og god underholdning når norgesmestre skal kåres i både breaking og hip-hop, og konkurransen skal foregå som én mot én-battle.

- Breaking og hiphop har svært høy intensitet og oppleves ekstremt engasjerende for alle aldersgrupper. Man trenger et par forsøk for å skjønne hva man skal se etter, for deretter å kunne nyte kunst av aller øverste hylle, sier breaker Victor Prag til NM-veka. Prag skal også opptre på scenen under kveldsarrangementet i Stavanger sentrum søndag kveld.

Sist, men ikke minst, blir det også action i havnebassenget i Vågen i Stavanger. Her skal kajakkpolo-lagene konkurrere om norgesmestertittelen i den kjekke idretten kajakkpolo, som for aller første gang skal sendes direkte på norsk TV under NM-veka. 

 

Kajakkpolokamp (Foto: Norges Padleforbund)

Ordfører i Stavanger kommune, Christine Sagen Helgø forteller at Stavanger har satset mye på idrettsanlegg generelt, og har sammen med de tre andre arrangørkommunene - Sandnes, Sola og Randaberg - bygget tre regionale idrettshaller. For ordføreren er NM-veka en viktig regional satsing hvor kommunene jobber sammen.

- NM-veka betyr mye for Stavanger og for regionen vår. Arrangementet vil føre til økt oppmerksomhet på breddeidretten med mer enn 30 timer direktesending på NRK. Vi tror at dette arrangementet vil spre idrettsglede og kanskje få folk til å prøve nye idrettsgrener. Fysisk aktivitet er viktig for folkehelsen. Stavanger har alltid vært opptatt av å løfte fram mangfoldet av idrettsgrener. Vi er stolt av idrettstilbudet vi har, og tror at et slikt arrangement vil vise frem idrettsarenaer og minne folk om hvilke muligheter som finnes i regionen vår, sier ordfører Christine Sagen Helgø.

Du kan prøve idrettene

I Stavanger Sentrum blir det kveldsaktiviteter både lørdag og søndag i Vågen. Lørdag blir det spektakulære show med både fallskjermhoppere, biketrial-underholdning og pardans med rullestol, i tillegg til premieutdelinger og konsert. Her kommer også flere idretter til å legge til rette for at publikum kan prøve idrettene deres.

- Stavanger har tro på at NM-veka fører til økt synlighet av breddeidretten, samler folk og gir økt verdiskaping til regionen. I tillegg vil NM-veka være en god mulighet til å markedsføre regionen vår, siden det hver dag blir kveldaktiviteter i arrangørkommunene, sier Sagen Helgø.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund