2018 NM-Veka - X-Trial - Photocredit Dag Oliver-0096.jpg

Hele Stavangerregionen tas i bruk under NM-veka 2019, og dette er det du virkelig ikke vil gå glipp av i Sandnes:

Onsdag 26. juni er NM-veka 2019 endelig i gang, og denne dagen blir dedikert til Sandnes! Det blir aktiviteter fra morgen til kveld, og det vil være noe å gjøre for alle og enhver i sentrum. 

Klokken 13:45 blir det offisiell åpning i Vågen i Sandnes sentrum, og det vil være mulig å prøve et mylder av idretter, blant annet roller derby, fekting, basket, innebandy, klatring og mye mer!

Samtidig begynner NM-konkurransene i sentrum. Klokken 14 starter kvalik og NM-konkurranse i Aquabike i Vågen, og X-trial-finale for juniorer og kvinner på Ruten. En vanvittig spennende konkurranse! 15:30 starter den direktesendte seniorfinalen i X-trial på Ruten. Klokken 17 starter finalen i Aquabike i Vågen.

Røffe idretter på hjul

Også i helgen blir det aktivitet i Sandnes! Innledende runder i den tøffe idretten roller derby blir i Giskehallen fredag 28. juni og lørdag 29. juni. Vågen Videregående skole blir arena for både rullestolrugby og roller derby, to røffe idretter på hjul. 

Saken fortsetter under bildet.

Finalen i rullestolrugby under NM-veka 2018. Oslo-laget Born to Run tok seieren og ble tidenes første norgesmestre i denne idretten!

Fredag 28. juni blir det kamper i rullestolrugby fra 10:45, og lørdag 29. juni klokken 10:45 kan du se selveste finalen. Søndag blir det finale i roller derby fra klokken 11:00. Begge idrettene skal ha direktesendte finaler på NRK. 

Alle arrangementer og inngang for å se konkurranser og finaler er helt gratis! Sjekk ut hele programmet til NM-veka her, og ikke frykt dersom du ikke får sett finalene med egne øyne - her er NRK sin sendeplan for NM-veka!

Enda lengre sør blir det også aktivitet - på Bråsteinsvatnet skal det arrangeres NM i fluekastingFluekasting er en idrettsgren som utføres med standard fluefiskeutstyr, og hvor det konkurreres i ulike lengde- og presisjonsøvelser. 

Foto: Terje Christiansen

Fluekasting er en presisjonsidrett, som stiller høye krav til utøverens teknikk. På Bråsteinsvannet 29.-30. juni skal Kongepokalen deles ut og de fremste utøverne i Norge skal konkurrere i øvelsene ørret presisjon, ørret lengde, sjøørett lengde, laks lengde.

Visste du at det finnes en vannskiklubb i Stavangerregionen? På Limavatnet i Gjesdal kommune skal Stavanger og Sandnes Vannskiklubb arrangere NM i både vannski og paravannski! Paravannski kan du se torsdag 27. og fredag 28. juni, og vannski lørdag 29. og søndag 30. juni. Ta turen opp til Limavatnet og sjekk det ut! 

Saken fortsetter under bildet.

Det arrangeres NM i vannski og paravannski på Limavatnet under NM-veka. Foto: Norges Wakeboard- og vannskiforbund

Mikrofly på Jæren

I Høyland på Nærbø finnes det en flyplass som brukes av Jæren Mikroflyklubb. Der skal det arrangeres norgesmesterskap i mikroflyging! 

Mikroflyging var slik pionerene praktiserte det i flygingens barndom. Det var selve flyturen over landskapet, nytelsen av den ubetalelige utsikten og opplevelsen av frihet som var målet for en mikroflyger. Hensikten var at det skulle være rimelig, være lite komplisert, ha et minimum av byråkrati, og fungere som et tilbud til de som ville opp i luften og kjenne på følelsen av å kunne fly over kjente landskap i nærheten.

 

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund