Foto: Kari Kjelskau
Foto: Kari Kjelskau

Randaberg er en av de fire kommunene vi skal innom under NM-veka. Kveldsarrangementet legges til Randaberg torsdag 16. august, og da blir det ståhei på Torget i Randaberg sentrum.

Randaberg kommune nord for Stavanger er en av plassene du bør innom for å få med deg NM-vekas høydepunkter. Paraidrettene rullestolrugby og el-innebandy skal ta plass i Randaberghallen torsdag 16. august og fredag 17. august. Nesten hele torsdagen er Randaberghallen full av action når det arrangeres kamper og finaler i rullestolrugby, en idrett for deg som liker spenningsfylt sport og mye fart. 

Kveldsarrangement torsdag 16. august

Torsdag kveld arrangeres kveldsarrangementet på Torget i Randaberg sentrum, og her er programmet spekket med både kulturinnslag, premieutdeling, idrett, og selvsagt skal NRKs kveldssending fra NM-veka sendes live fra området. Selv om roadshowet forlater Randaberg til fordel for Solastranden etter torsdagens kveldsaktiviteter, stopper altså ikke aktivitetene i Randaberg der. Fredag kan du igjen ta turen til Randaberghallen for å se Norgesmesterskapet i El-innebandy.

- El-innebandy er tilrettelagt for mennesker med motoriske nedsettelser, og det er en fantastisk lagidrett, preget av action og intensitet, forteller Ann Katrin Eriksson, prosjektleder i Idrett for Alle i Norges Bandyforbund. Hun forteller at el-innebandy er en idrett som er åpen for mange grader av funksjonshemming, for eksempel fra utøvere som kan gå selv, til utøvere som kun kan bevege fingrene.

Ved Tungenes Fyr, nord på Randaberg, arrangeres Norgesmesterskapet i undervannsfoto. Som publikummer er det litt vanskelig å stå på sidelinjen og heie på dykkerne, men det skal bli spennende å se bildene når dykkerne er tilbake fra havbunnen. Også i fjor ble undervannsfotografering arrangert i Stavangerregionen.

(Foto: Ingrid T. Ølberg)

- Jeg syns vi var på noen fine plasser i fjor. Havområdene her har en flott fauna med masse stor tare og godt med liv, forteller undervannsfotograf Bjørnar Nygård, som ble Norgesmester i undervannsfoto under mesterskapet i Stavanger i 2017.

Idrettpresidentens hjemkommune

Randaberg kommune og idrettslag er også hjemkommunen til idrettspresident Tom Tvedt, hvor han også har vært ordfører i flere år.
Tvedt syns det er flott å se at NM-veka realiseres. At det i tillegg er i hjemfylket og i kommunen hvor han selv har jobbet med å bedre idrettstilbudet er supert.

- Det er flott at Stavangerregionen tar imot NM-veka og at Rogaland idrettskrets står som arrangør. Det gir en ekstra spiss at Randaberg er en av plassene NM-veka arrangeres, hvor jeg har vært ordfører i åtte år, og jobbet for å få på plass en stor idrettspark. Jeg synes det er veldig fint at de får bruke området ved Tungenes Fyr til undervannsfotografering. Da får vi et innblikk i hvor vakkert det er i området - også under vann, sier idrettspresident Tom Tvedt.

NM-veka byr på et mangfold av idretter

Nåværende ordfører i Randaberg, Kristine Enger, forteller til NM-veka at hun gleder seg til å se et så stort mangfold av idretter boltre seg i kommunen.

- NM-veka har potensial til å bli noe stort og viktig. Vi har så mange flotte idrettsutøvere i Norge innenfor en rekke idretter. Flere av disse idrettsutøverne og idrettene ser vi så altfor lite til. NM-veka er en unik mulighet til å løfte de fram. Randaberg kommune ville være med på å realisere NM-veka for aller første gang i historien. 

Enger er fornøyd med at de fire samarbeidende kommunene nå får realisere et slikt prosjekt, etter mye arbeid for å løfte idretten i Rogaland.

- Det er både fantastisk og fornuftig. Her på Nord-Jæren har kommunene Sandnes, Stavanger, Sola og Randaberg i mange år samarbeidet om felles løft for idretten. Vi har bygget tre store folkehaller sammen, Sandneshallen, Sørmarka Arena og Randaberg Arena. Nå er vi også i gang med bygging av Sola Arena, den fjerde folkehallen. I tillegg har alle kommunene hver for seg prioritert idrett og frivillighet høyt over lang tid. Derfor har vi gode fasiliteter i regionen for en rekke idretter. Så har vi mye flott, norsk natur i kort avstand. Det er viktig for de konkurransene som trenger det, slik som NM i undervannsfotografering. NM i undervannsfotografering skal skje ved naturskjønne Tungenes Fyr i Randaberg, med sin vide utsikt både til hav, øyer, fjord og fjell. Det skal bli spennende å se gjennom undervannsfotograferingen om det er like storslått der ute også under vannet, sier Enger.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund