Bilde til sak endelig.jpg

Vi inviterer deg til å bli med å påvirke utviklingen innenfor norsk idrett i tiden fremover  - vil Norge toppidrett? Og hva skal til for å oppnå idrettsdeltakelse for alle?

En idrettspolitisk debatt arrangeres i lokalene til Næringsforeningen i Stavanger under NM-veka. Temaene som skal debatteres vil bli svært relevant for norsk idrett i tiden fremover: Idrettsdeltakelse for alle, og hvordan norsk toppidrett vil fortsette å levere på samme nivå som i dag.

Debatten vil foregå hos Næringsforeningen på Strandkaien 6, fredag 17. august klokka 12.00-15.00, og arrangementet er åpent for alle. 

Idrettsdeltakelse for alle - hva skal til?

Hva kan idretten selv gjøre for å inkludere alle? Hva kan kommunen gjøre? Idrettsdeltakelse for alle skal diskuteres av et panel bestående av ordførerne Christine Sagen Helgø (Stavanger) og Stanley Wirak (Sandnes), gruppeleder for Venstre i Stavanger kommune, Per A. Thorbjørnsen, direktør i Norsk Tipping, Åsne Havnelid, klubbutvikler i NFF Rogaland, Geir Støle, generalsekretær Karen Kvalevåg, og breddeidrettssjef Anja Veum.

Vil Norge toppidrett?

Toppidrettssjef Tore Øvrebø vil introdusere noen av utfordringene som eksisterer og som må løses for at Norge fortsatt skal kunne levere toppidrett på den måten og med de resultatene vi har nå.

Temaet skal diskuteres mellom Tage Pettersen som er stortingsrepresentant for Høyre og visepresident i ishockeyforbundet, Torstein Solberg Tvedt - stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Eimund Nygaard, administrerende direktør i Lyse AS og konsernsjef i Lyse-konsernet, og Elin Austevoll, olympisk deltaker i svømming i 1996 samt trener og leder i svømming.

Norges idrettsforbund håper å få gode innspill til sitt videre arbeid, både ved å sikre at alle har muligheter til å være med i idrettsbevegelsen, og at forutsetningene for toppidrett blir klargjort og at konsekvensene av å ville toppidrett blir tydelige.

 

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund