Foto: Kari Kjelskau
Foto: Kari Kjelskau

Når NM-Veka sparker i gang 15. august vil publikum bli kjent med en rekke nye og spennende idretter. Vi har laget en liste over øvelser du absolutt bør få med deg under NM-veka 2018.

1. X-trial 

På åpningsdagen 15. august blir Sandnes sentrum en urban idrettsarena som skal huse både X-trial-finalen og i game of skate. X-trial er en sykkelsport som går ut på å utføre en rekke triks og akrobatikk med motorsykkel, uten å sette foten i bakken. Vanlig trial foregår ofte på baner i skog og mark, med hinder som steiner, fossefall og fjellkanter, mens X-trial har en mer urban arena - denne gangen på Ruten i Sandnes.

2. Rullestolrugby

På torsdag kan du få med deg rullestolrugby i Randaberghallen. Det er første gang rugbyforbundet arrangerer norgesmesterskap i denne idretten, og målet er å score mål ved at en spiller krysser motstanderens mållinje mens ballen er under full kontrol. Ballen sentres, kastes, slås, dribles og trilles i alle retninger, og alt er tilrettelagt for en spennende og kjekk konkurranse å være vitne til på Randaberg.

3. Sjumannsrugby

Får du ikke nok av rugby på torsdag, bør du også besøke Lassa idrettsanlegg i Stavanger på fredag. Her kan du se sjumannsrugby, og det blir garantert et intenst og spennende mesterskap! Rugby er en fysisk lagsport basert på konkurranse om ballen, og kampene er korte og hurtige. Finalene i en turnering er to ganger 10 minutter med to minutters pause.

4. Dance-battle

På lørdag må du planlegge nøye hvis du skal få med deg alt, men her kan du få med deg flere ting på samme sted. For eksempel arrangeres NM i både breakdance- og hiphop-battle på Stavanger Konserthus på lørdag. 

5. Sandvolleyball

Søndagens program er stappfullt av spennende idretter på både spektakulære og urbane arenaer. Sandvolleyball arrangeres på Lassa idrettsanlegg torsdag formiddag. Her er det bare å håpe på sol og god stemning og nyte noen gode kamper!

På programmet står en bukett med idretter klare til å både underholde publikum og å skape idrettsglede blant utøvere. Du kan se både judo, skating, fallskjermhopping, styrkeløft, aquabike, speedcross, droneracing, kajakkpolo og mye mer under NM-Veka. Det beste er at alt samles i én region.

Se programmet her for å planlegge din egen NM-veke!

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

Kommunikasjonsansvarlig
Sofie Torlei Olsen, Kommunikasjonsrådgiver 
sof@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 975 37 358

Fotografer

Forsidebilder: 
Viesturs Lacis
NTB Scanpix
Celine Stucky / World Curling Federation
Norges Hundekjørerforbund
Norges Motorsportforbund