Et mindre NM-veka-arrangement gjennomføres i mars
Foto: Audun Morgestad

Et mindre NM-veka-arrangement gjennomføres i mars

23. februar 2021

Den aller første vinterutgaven av NM-veka vil bli gjennomført i Trondheim i slutten av mars, men uten publikum og med langt færre idretter enn planlagt.

I utgangspunktet skulle NM-veka arrangeres i både Trondheim og Stjørdal 25.-28. mars, men som en følge av pandemien vil arrangementet nå kun foregå i Trondheim. Mange idretter har måttet trekke seg på grunn av koronasituasjonen.

Med utgangspunkt i den smittesituasjonen man har i dag, har Trondheim kommune gitt grønt lys til gjennomføring av norgesmesterskapene i langrenn, kombinert, skiskyting, curling og hundekjøring – gitt at idrettene har tilfredsstillende smittevernplaner. Disse idrettene vil foregå i Granåsen og på Leangen.

– Vi er glade for at NM-veka vinter kan gjennomføres selv om det er i en mindre versjon, samtidig som vi beklager på vegne av alle idrettene som ikke kan være med grunnet den vanskelige koronasituasjonen. Vi gleder oss nå til god underholdning fra de idrettene som skal delta – og håper publikum følger arrangementet på TV, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Skryter av arrangørene i Trondheim 
NM-veka blir ingen publikumsfest, men NRK er klare for å lage godt innhold som skal formidles bredt på flere plattformer – slik at ingen går glipp av idrettsfesten.

– Det har vært svært utfordrende for alle involverte å planlegge idrettsfesten i Trøndelag, men NRK er veldig glade for at NM-veka nå ser ut til å bli noe av. Arrangørene i Trøndelag gjør en kjempejobb med å legge alt til rette i en krevende tid, sier prosjektleder Kaj T. Pedersen i NRK Sport.

Skulle smittesituasjonen lokalt og nasjonalt endre seg dramatisk, vil det kunne skje endringer.