Nå starter NM-veka og slik får du det med deg
Styrkeløft, 3x3 streetbasket, kajakkpolo og rullestolrugby er fire av idrettene i årets NM-veka. Foto: Øverst til venstre og nederst til høyre Kjetil Dalseth, nederst til venstre Oddvar Johnsen, oppe til høyre Trine Nessler Wichmann.

Nå starter NM-veka og slik får du det med deg

15. juni 2023

I morgen braker det løs i hele seks trøndelagskommuner, der 18 idretter skal arrangere sitt NM over de neste seks dagene. Her får du alt om dekning av arrangementet, og hvordan du får det med deg.

Det er duket for en stor idretts- og kulturfest når Norges idrettsforbund, Norsk Tipping og NRK inviterer til NM-veka i Trøndelag. Idrettspresident Zaineb Al-Samarai oppfordrer spesielt folk i Trøndelagsområdet til å ta turen.

– NM-veka er et fantastisk arrangement norsk idrett har hvor vi viser frem mangfoldet av idretter, og samtidig en flott mulighet for publikum til å bli bedre kjent med noen av våre idretter. 15 særforbund deltar med 18 ulike idretter. Ti kongepokaler skal deles ut, så det er mye spennende å få med seg. Vi håper på publikumsfest og høye seertall på NRK-sendingene, sier Al-Samarai.

Bred dekning

Det er også mulighet for å få med seg arrangementet selv om man ikke bor i Trøndelagsområdet. Norges idrettsforbund satser stort på NM-veka i år, og har en bredere dekning enn noen gang før. Det vil produseres innhold både på Instagram, Facebook og på NM-veka.no.

Som vanlig blir også store deler av NM-veka sendt på NRK. Kanalen ser frem til å gå i gang med en ny produksjon, videreutvikling av konseptet – og å bli kjent med nye idretter under NM-veka i Trøndelag.

– NM-veka engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler, og vi utvikler produksjonen hvert år. Nå ser vi frem til å la mange mindre, men sterke småidretter skinne under NM-veka i Trondheim og Stjørdal, sier prosjektleder Kaj T. Pedersen i NRK Sport.

Se NRK sin sendeplan her.

Mange arenaer

Arrangementet vil foregå på ulike arenaer: Grip Sluppen klatresenter, Lade, Samfundet, Trondheim Spektrum og Kyvannet i Trondheim. I Stjørdal blir det aktivitet både i Stjørdalshallen, Øverlands Minde stadion og Fjellhallen. Stjørdalshallen er miljøsertifisert gjennom miljøfyrtårn, noe som betyr at vi tar aktivt miljøansvar og bidrar til grønn omstilling. Les mer om hvordan du kan bidra her.

Noen av idrettene vil også foregå i Torbustaden i Levanger, Hjultønna i Melhus, Åsøya Frisbeegolfbane i Selbu samt på Skaun Motorsenter. Idrettskretsen gleder seg til å vise frem Trøndelag og alt fylket har å by på.

– Vertskapsrollen er viktig, og vi vil at alle skal trives – enten det er som utøver, støtteapparat, presse eller gjest. Og man skal trives uansett hvor man beveger seg, sier en svært entusiastisk organisasjonssjef i Trøndelag idrettskrets, Kjell Bjarne Helland.

 

Følg NM-veka i sosiale medier:

Facebook: Facebook

Instagram: https://www.instagram.com/idrettsforbundet

Besøk NM-veka.no for program og siste nytt: NM-veka

 

Fakta

NM-veka, som går på rundgang i Norge og arrangeres både sommer og vinter, er et fellesarrangement hvor det kåres en rekke norgesmestre i mange idrettsgrener. Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet, som for første gang ble arrangert i Stavanger-regionen i 2018.