Ønsker utøvere velkommen til idrettsbyen Sarpsborg
Foto: Hans Lie

Ønsker utøvere velkommen til idrettsbyen Sarpsborg

31. mai 2021

23. juni fylles idrettsbyen Sarpsborg med utøvere som kjemper om Norgesmesterskap. Det blir ikke folkefesten i gatene slik arrangørene opprinnelig drømte om, men festen skapes på arenaene og på skjermen.

- NRK sender direkte fra flotte arenaer i Sarpsborg hele dagen fra onsdag 23. juni til søndag 27. juni. Vi skal nyte gode tv-bilder fra byen vår, forteller leder for styringsgruppa, Therese Thorbjørnsen.

Drømmen var at NM-veka skulle skape folkefest i sentrum denne første uka av skoleferien, men på grunn av covid-19 blir ikke arrangementet helt slik arrangørene hadde tenkt seg.

- Gjennom hele planleggingsperioden har det hengt over oss en risiko at vi ikke kunne gjennomføre noe i det hele tatt, forteller prosjektleder, Guro Elise Berg.

- Men nå endelig ser det ut til at vi kan invitere utøverne fra hele landet og gjennomføre mesterskapene. Dette er stor glede for oss som vertsby, NRK, NIF og ikke minst viktig for idretten, sier Berg og minner om at Sarpsborg må komme til trinn 2 i gjenåpningsplanen for å kunne gjennomføre. Etter alle solemerker skjer det allerede 10. juni.

18 Norgesmesterskap – men uten publikum

Rundt 18 mesterskap skal avvikles på arenaer i og rundt Sarpsborg, blant annet i Kulåsparken og på Sarpsborg Scene. På grunn av smitterverntiltak og lokale restriksjoner er det tatt en beslutning å gjennomføre NM veka 2021 i Sarpsborg uten publikum til stede.

- Vi skulle så gjerne skapt fest for sarpingene og vist oss fra våre beste side for utøverne og våre samarbeidspartnere, men siden NM veka sendes direkte på NRK vil alle heldigvis kunne få oppleve arrangementet allikevel, sier Berg.

Sarpsborg er kjent for sin store idrettsglede og engasjement for idrett med sine 90 idrettslag og 18000 aktive medlemmer i klubber og lag. Sarpsborg har topplag og spillerlegender i både fotball, ishockey, innebandy og bandy, samtidig som byens individuelle utøvere hevder seg supert i håndball, golf og langrenn.

Sarpsborg har også god erfaring med store arrangementer slik som tusenårsjubileet i 2016, Tour of Norway og Ladies Tour of Norway og sist VM i orientering i 2019.

- Nå teller vi ned dagene, får alle detaljene på plass og gjøre oss klare for å pynte byen og gi våre utøvere og gjester flotte arenaer for å gjennomføre sine konkurranser, sier Thorbjørnsen og legger til:

Og når alle ser hvor fint det er å arrangere idrettsmesterskap i Sarpsborg, så er håpet at flere kommer tilbake.