Ung badminton-duo imponerte med bronse i NM på Lillehammer
Mina Korssund (17) og Linnea Holmedal (16) etter bronsen. Foto: Eivind Holskar Hansen

Ung badminton-duo imponerte med bronse i NM på Lillehammer

24. mars 2024

De unge talentene Mina Korssund (17) og Linnea Holmedal (16) har imponert stort under årets utgave av Norgesmesterskapet i badminton. Til tross for at jentene egentlig tilhører juniorklassen, viste duoen at de absolutt har noe å gjøre i seniorklassen.

På veien slo NM-debutantene nemlig ut regjerende norgesmestere Vilde Espeset (single) og Julie Marie Andersen Abusdal (mixdouble) i kvartfinalen. Kampen startet derimot ikke som debutantene ønsket.

– Vi lå jo under 7-0 etter å ha tapt første settet, forteller Korssund, før Holmedal legger til:

– Så klarte vi å vinne det settet, og det ga oss en følelse av at vi kunne vinne hele kampen.

Jentene er klare på hva det var som gjorde at de klarte å vippe kampen til sin fordel.

– Vi var veldig aggressive. Også gikk det opp for oss at vi kunne ta det om vi virkelig var på. Så når vi fikk troen på oss selv og var aggressive, så fungerte det. Jeg tror ikke vi har spilt så bra som vi gjorde i den kampen, sier Korssund,

 

Trening og samarbeid

 Det er ikke første gangen jentene spiller duo sammen. De møttes allerede som barn og har spilt sammen siden.

– Vi begynte å møtes rundt U13/U15 da vi var rundt 12 år. Og da begynte vi å spille sammen på en turnering, og vi har spilt sammen siden den gang, forteller 16-åringen.

Til tross for sin unge alder har jentene allerede vist at de kan samarbeide, da de klarte bronse i fjorårets junior-NM i Sandefjord.

Selv om de bor på forskjellige steder har de klart å opprettholde et sterkt samspill.

– Selv om vi ikke har spilt sammen på flere måneder, har vi god kontakt på banen, så det fungerer selv om vi trener i forskjellige klubber, forklarer Korssund.

 

Ønsker egentlig bare å få erfaring

 Selv om jentene har imponert på banen, var de tydelige på at de ikke hadde store forventninger til prestasjon under dette mesterskapet.

– Vi hadde egentlig ikke noen forventninger. Bare prøve å spille så godt man kan og ta det som en erfaring egentlig. Vi spiller jo nå mot seniorspillere, og vi er jo juniorspillere. Så vi ønsker egentlig bare å få erfaring, forteller 17-åringen.

Men etter å ha nådd semifinalen øynet de selvfølgelig håp om å nå finalen.

– Vi er veldig fornøyd med å ha kommet så langt som vi har gjort, men nå har vi et håp om å klare å nå finalen, men da må vi gi alt, sier Holmedal.

I semifinalen møtte de Aimee Hong og Marie Christensen, som også gikk seirende ut av kampen. Hong og Christensen vant nemlig første og andre sett 21-15 og 21-16 og tok seg med det videre til finalen. Korssund og Holmedal tok likevel semifinaletapet fint.

– Det kunne gått bedre. Jeg føler at vi fikk til spillet i perioder, men at det var vanskelig å holde det oppe hele kampen. I tillegg gjorde vi litt for mange småfeil, forteller Korssund.

Juniordebutantene er likevel veldig fornøyde med mesterskapet.

– Vi er selvfølgelig veldig glade for bronse, da. Det er absolutt ikke noe vi forventet, så vi er kjempefornøyde, sier de samstemt.