Velkommen til Bergen og Voss

Velkommen til Bergen og Voss

20. april 2021

Bergen og Voss arrangerer NM-veka 24.-27. mars 2022. 11 idretter skal i løpet av fire dager gjennomføre sine 23 norgesmesterskap, hvor hele 68 NM-vinnere skal kåres.

Åtte nye idretter på programmet

Hele åtte nye idretter er med på det aller første NM-veka vinter arrangementet som gjennomføres.

Følgende idretter er med for første gang:
Badminton, bordtennis, hundekjøring, karate, klatring (buldring), randonee, rugby (snørugby) og telemark.

De andre idrettene er; fluekasting, squash og styrkeløft (utstyrsfritt).  

Les mer om idrettene her.

Endelig klart for NM-veka vinter

NM-veka vinter har blitt avlyst to år på rad som følge av pandemien. Nå er det endelig klart for idrettsfest, hvor både tradisjonelle vinteridretter og hallidretter skal vises frem.

- NM-veka gir oss en fantastisk mulighet til å vise mangfoldet av idretter, og nå er det endelig vinteridrettenes tur. Med et kompakt arrangement i den nye storstuen Åsane Arena i Bergen, og med snøidrettene i Myrkdalen, ser vi frem til å invitere publikum til å få med seg NM-veka både fysisk, så vel som i beste sendetid på NRK, sier idrettspresident Berit Kjøll.

Knut Songve, organisasjonssjef i Vestland idrettskrets, forteller at kretsen er både ydmyk og stolt over å få mesterskapet til sitt fylke.

– Å være vertskap for NM-veka betyr mye for idretten regionalt og lokalt, sier Songve.

Bergen kommune og Voss herad vil være vertskommuner, med solid støtte fra Vestland fylkeskommune. 

– Engasjerer brukere på alle plattformer
NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. NRK ser frem til å gå i gang med en ny produksjon, videreutvikle konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka er et spennende og langsiktig prosjekt som engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler som ikke får mye oppmerksomhet til daglig. Når vi kommer til Vestlandet i 2022, ser vi frem til at mange småidretter endelig skal få vist seg skikkelig frem, sier prosjektleder Kaj T. Pedersen i NRK Sport.

Også hovedsponsor Norsk Tipping ser frem til idrettsdagene i Bergen og på Voss.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg frem så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.