Velkommen til Bergen og Voss

Velkommen til Bergen og Voss

20. april 2021

Bergen og Voss arrangerer NM-veka vinter 2022. 18 idretter vil bli en del av arrangementet – som vil foregå på to ulike arenaer: Åsane Arena i Bergen og Myrkdalen i Voss herad.

– Vi ser virkelig frem til å arrangere NM-veka vinter i Bergen og på Voss i slutten av mars 2022. Her vil alt foregå på to flotte arenaer laget for mange ulike idretter – og vi håper på en folkefest, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Knut Songve, organisasjonssjef i Vestland idrettskrets, forteller at kretsen er både ydmyk og stolt over å få mesterskapet til sitt fylke.

– Å være vertskap for NM-veka betyr mye for idretten regionalt og lokalt, sier Songve.

Bergen kommune og Voss herad vil være vertskommuner, med solid støtte fra Vestland fylkeskommune. 

– Engasjerer brukere på alle plattformer
NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. I juni i fjor ble NM-veka arrangert i Hamar- og Stange-området – med strenge smitteverntiltak og gode TV-tall. NRK ser frem til å gå i gang med en ny produksjon, videreutvikle konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka er et spennende og langsiktig prosjekt som engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler som ikke får mye oppmerksomhet til daglig. Smittesituasjonen i Norge skaper for øyeblikket utfordringer for alle involverte i 2021, men når vi kommer til Vestlandet i 2022, ser vi frem til at mange småidretter endelig skal få vist seg skikkelig frem igjen, sier prosjektleder Kaj T. Pedersen i NRK Sport.

Også hovedsponsor Norsk Tipping ser frem til idrettsdagene i Bergen og på Voss i uke 12 2022.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg frem så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.