Få med deg snøidrettene i Myrkdalen
Telemark er en av idrettene som avholder sitt NM under NM-veka vinter i Myrkdalen. Foto: Norges Skiforbund

Få med deg snøidrettene i Myrkdalen

21. mars 2022

Myrkdalen er vertskap for snøidrettene under NM-veka vinter. Her arrangeres NM i randonee, telemark og snørugby. I tillegg arrangeres NM i hundekjøring i Vik.

Se arenakart i Myrkdalen her. 

Fra Bergen lufthavn Flesland til Myrkdalen kollektivt:
Når du skal reise fra Flesland til Myrkdalen kollektivt må du først inn til Bergen sentrum. Derfra er det anbefalt med tog til Voss stasjon og buss videre fra Voss til Myrkdalen. Informasjon om togtider fra Bergen til Voss finner en på vy.no. Toget fra Bergen til Voss tar ca 1t og 20 min.

Fra Bergen lufthavn Flesland til sentrum kan du ta flybussen. Flybussens holdeplass finner du like utenfor terminalbygget på venstre side. Sjekk flybussen.no for mer informasjon. Det tar ca 30 minutter fra Flesland til sentrum.

Du kan også ta bybanen til Bergen sentrum. Du finner bybanen i underetasjen av flyplassterminalen. Billetter kan kjøpes via appen skyssbillett, eller i automat på holdeplassen. Det tar ca 43 minutter til sentrum.
Fra Voss til Myrkdalen går det skibuss på formiddag og ettermiddag begge veier. Oversikt over avgangstider her.

Med bil til Myrkdalen:
Kommer du med bil til Myrkdalen fra Bergen følger du E16 til Voss og videre til Vinje. Der tar du av på Rv13 som går mot Vik/Sogndal. Reisetid fra Voss til Myrkdalen med bil er ca 35 minutter.

Kommer du med bil fra Oslo/Lærdal kjører du E16 til Vinje og tar av til Myrkdalen på Rv13 der det er skiltet mot Vik/Sogndal.

Dersom du kommer med bil nordfra via Sogndal, kan du kjøre enten via Lærdal og videre på E16 med ferje Mannheller - Fodnes eller du kan ta av mot Hella og Vik og kjøre Rv13 over Vikafjellet. Her er det ferje mellom Hella og Vangsnes.

Med bil til Vik:

Kommer du med bil til Vik fra Bergen følger du E16 til Voss og videre til Vinje. Der tar du av på Rv13 som går mot Vik/Sogndal. Fortsett forbi Myrkdalen og kjør over Vikafjellet. Reisetid fra Voss til Vik med bil er ca 1t og 10 minutter.

Kommer du med bil fra Oslo/Lærdal kjører du E16 til Vinje og tar av til Myrkdalen på Rv13 der det er skiltet mot Vik/Sogndal. Fortsett forbi Myrkdalen og kjør over Vikafjellet til Vik.

Dersom du kommer med bil nordfra via Sogndal, kan du ta av mot Hella og Vik.

Parkering i Myrkdalen:
Skianlegget ligger ved Myrkdalen hotell og det er god plass for parkering for personbiler på området.

Adresse til Myrkdalen hotell er: Klypeteigane, 5713 Vossestrand

Adresse til Vik Skisenter er: Vik Skisenter, Vik i Sogn.