Styrkeløft

Sted: Fjellhallen, Stjørdal kommune
Tid:
Lokal arrangør:
Resultat:
Nettside:

Styrkeløft er en idrett hvor øvelsene knebøy, benkpress og markløft skal utføres i gitt rekkefølge. Utøverne får tre forsøk i hver av øvelsene, hvor ett av løftene må være godkjent for å få en totalsum.

Det er tre dommere som dømmer, og minst to må dømme godkjent for at løftet skal være godkjent. Det tyngste vektløftet innenfor hver vektklasse avgjør vinneren. Hvis to eller flere løftere har løftet nøyaktig det samme totalt er det løfteren med lavest kroppsvekt som vinner.

Vektklasser:

  • Herrer: (52 for ungdom og junior), 59, 66, 74, 83, 93, 105, 120, +120.
  • Damer: (43 for ungdom og junior), 47, 52, 57, 63, 69, 76, 84, +84.

Knebøy
I knebøy har man stangen på ryggen og etter signal fra dommeren skal man bøye knærne til øverste kant av låret (hofteleddet) er like under knehøyde. Deretter skal man komme seg opp fra denne posisjonen og tilbake til utgangsposisjonen. Stanga settes så på plass etter signal fra dommeren.

Benkpress
I benkpress ligger man på en benk og holder stangen med strake hender. Etter signal fra dommeren senker man stangen til brystet, hvor man gjør et markert stopp. Løfteren får så signal fra dommeren om press, løfteren presser så stanga tilbake til utgangsposisjonen (strake hender). Etter signal fra dommeren settes vekta tilbake på stativet.

Markløft
Her ligger stangen på bakken, og med valgfritt grep med begge hender (styrkeløftgrep – undertak med den ene og overtak med den andre) holder man stangen og løfter den til man står med strake bein og strak overkropp, og skuldrene er trukket tilbake. Etter signal fra dommeren skal stanga kontrollert settes tilbake på bakken.

Øvelser

Utstyr
Utstyrsfritt