Skyting

Skyting under NM-veka 2023

Program: Klikk her
Lokal arrangør:
Nord-Trøndelag Skytterkrets, Levanger SSL, Stjørdal Pk
Resultater:
https://levangerssl.com/norgesmesterskap-50m-rifle-2023/

Rifleskyting:
Rifleskyting er en av fire grener tilsluttet Norges Skytterforbund, der det konkurreres på 10, 15, 50 og 300 meter. I De olympiske leker er 10 meter luftrifle og 50 meter match på øvelsesprogrammet. I de olympiske øvelsene skyter alle kvalifisering og de åtte beste skyter så finale.

I løpet av NM-veka skal vi se ett av verdens beste landslag konkurrere på 50 meter i øvelsene match (3x20 skudd), liggende (60 skudd) og match, mixed team (en skytter av hvert kjønn).

Øvelser under NM-veka på 50 meter:
Skytterne skyter her med .22 kaliber hvor tieren er 10,4 mm og deles inn i desimaler. Beste skuddverdi er 10,9 poeng. Øvelsene på 50 meter under NM-veka er den olympiske øvelsen match, 60 skudd liggende og mixed team.

På match skyter skytterne 60 skudd i kvalifiseringen, som består av 20 skudd knestående, 20 skudd liggende og 20 skudd stående. Etter kvalifiseringen går de åtte beste skytterne til finale.

60 skudd liggende er en øvelse som sier seg selv, der skytterne skyter 60 skudd liggende på 50 minutter. Det er ingen finaler i denne øvelsen, og beste skytter etter disse 60 skuddene blir norgesmester. Også her skytes det med desimaler.

Mixed team er en lagøvelse der en kvinne og en mann skyter på samme lag. Denne er delt opp i to kvalifiseringer og finaler. I første kvalifisering skyter skytterne 15 skudd i både knestående, stående og liggende. Poengsummene til lagets skyttere legges sammen, og herfra går de åtte beste lagene videre til kvalifisering to. I andre kvalifisering skyter skytterne 10 skudd i hver stilling, på bakgrunn av dette går to beste lagene til gullfinale, mens lagene sammenlagt på tredje og fjerde plass går til bronsefinale.

Hva kan du forvente?
Under NM-veka skal det kåres norgesmestre for både para, senior og junior i øvelsene. Norge er et av de beste landslagene på 50 meter sist sesong, og du kan få se svært gode resultater i alle øvelser. Det er ingen tvil om at nivået blir høyt under årets NM. Vi håper flere tar del i NM og følger med på de fantastiske skytterne våre! 

Øvelser

60 skudd liggende
Halvmatch
Mixed-team