Skøyter

Roller Derby er en idrett som utøves på en oval bane. Hvert lag har fem spillere på banen, en “poengtaker” (jammer), og fire angreps- og forsvarsspillere (blockere). Jammeren tar poeng ved å passere motstanderens spillere. Det deles ut ett poeng per motstander man passerer per runde, altså totalt 5 mulige poeng per runde. Blockerne bruker taktikk, posisjonering og fysisk styrke for å hjelpe sin egen poengtaker forbi motstanderspillere, samtidig som de må hindre motstanderens poengtaker i å ta seg forbi. Slik ser sporten ut «Live»

Kortbane er International Skating Unions yngste gren og vokser stadig i Norge. 

Kortbane debuterte som olympisk gren i 1992, og Norge stilte med løpere første gang ved OL på Lillehammer i 1994. Kortbane er en fartsfylt og publikumsvennlig slektning av Norges nasjonalidrett, lengdeløpskøyter, men utøves på en hockeybane. Kortbane er en svært populær idrett i land som USA, Canada, Sør-Korea, Kina og Nederland.

Konkurransene foregår på en oval isbane som er 111,12 meter i omkrets. Banen er markert med syv klosser i hver sving. Det gjelder å komme først over målstreken i sitt heat, uansett tid. Hvert heat har 4-8 utøvere.

Individuelle konkurranser begynner med 32 utøvere, som går videre gjennom kvalifiseringsheat. De to eller tre som går først i mål er videre til neste heat.

Øvelser

Roller Derby
Kortbane