Rundbane båt

Rundbane kjøres på indre havner eller på innlandsvann der banen er avgrenset med to til seks svinger. Banestørrelsen ligger på mellom 900-1200 meter for de minste klassene og 1200-1800 for de store katamaranene (F2 og F1), og det kjøres etter antall runder eller antall minutter.

Klassene er delt inn etter motorstyrke og skrog på båten. Det konkurreres med V-bunnsbåter og katamaraner. Alle klasser har begrensing på trimming. For å kunne drive med rundbane båt må du være medlem av en båtsportklubb under NMF og ha løst en førerlisens. Du kan starte med debutantklassen i rundbane fra 13 år.

GT30 
I likhet med GT15 er denne internasjonale klassen tilpasset firetaktsmotorer og EPA-godkjente totaktere på 30 hestekrefter. Her er det fastsatt en 14-års aldersgrense. Oppnår hastigheter opp mot 90 km/t med 12-13 fots V-bunn skrog.

Thundercat 750
Thundercat har sin opprinnelse fra Sør-Afrika på midten av 1980-tallet. Båtene ble opprinnelig bygget som redningsbåter på strender og er utviklet for å kunne håndtere kraftige bølger og sterk sjø. Denne formen for racing er sterkt representert i Sør Afrika, Australia og New Zealand og man har etterhvert også fått et stort antall båter i Europa. Båten veier 70 kilo og er utstyrt med en 50hk utenbordsmotor med styrekult. Båten når hastigheter opp mot 110 km/t og nærmere 3G i svinger. Dette er den eneste klassen i circuit med to utøvere i båten.

Øvelser

Thundercat P750
GT30