Rugby

Snørugby er en ny aktivitet i Norges Rugbyforbund. Snørugby spilles i løs snø på en bane på 31 x 25 meter med 5 spillere på hvert lag, med opp til 7 innbyttere. En match tar 10 minutter og består av 2 omganger: Etter 1 omgang byttes lagene banehalvdel.

 

 

Disse rugby-grenene har tidligere vært med på NM-veka: 

Rugby 7's er en fysisk lagsport basert på konkurranse om ballen. Begge lagene konkurrerer om å få kontroll over ballen, for så å frakte den over mållinjen til motstanderne. I motsetning til i amerikansk fotball, kan en i rugby ikke kaste ballen forover, men sidelengs og bakover.

Kampene er korte og hurtige. Finalene i en turnering er to ganger sju minutter med to minutters pause. Spillet settes igang med et avspark fra midtbanen. Ballen må sparkes fremover, mot motstanderen, og gå minst 10 meter. Rugby Union 7's spilles på en bane som er 100 meter lang og 70 meter bred.

I rugby 7's har hvert lag 7 spillere på banen samtidig, med 5 innbyttere klare til å gå, og hver kamp varer bare 14 minutter (2x7), noe som gjør det til en actionfylt, spennende sport du ikke bør gå glipp av!

Rullestolrugby er en intensiv, rask og actionfylt idrett som spilles av menn og kvinner som har funksjonsnedsettelser i armene. Begge kjønn spiller på samme lag.

Opprinnelig ble idretten utviklet av ryggmargskadde som har lammelser i armene/fingrene. I dag utøver også blant annet muskelsyke, amputerte og utøver født med CP eller dysmeli idretten. Det har vist seg at utøver som har amputert eller som er født med dysmeli har gode forutsetninger til å bli gode i rullestolrugby.

Øvelser

Snørugby herrer
Snørugby damer