Motorsykkelsport

Motorsykkelsporten i Norge er organisert som eget avdelingsforbund i Norges Motorsportforbund. Seksjonen forvalter og drifter interessene for ni grener og er forbundets største seksjon.

De ni grenene er: Motocross, enduro, trial, roadracing/supermoto, track racing, dragbike, hillclimb, quad.

Motocross er en motorsport som kjøres med en crossykkel på egne baner med jord, sand eller lignende som underlag. Idrettene motocross (MX) og quadcross er nesten identiske. Den største forskjellen er at quad kjører med fire hjul, og MX kjører med to hjul. 

Motocross og quadcross er en svært fysisk krevende utholdenhetsidrett, som krever god utholdenhet og styrke av utøveren.

Speedcross er en spesiell utgave av motocross med fokus på fart og kortere bane. Heatene kjøres i fem runder, noe som gjør starten er viktig. I vanlig motocross er et heat nærmere 30 minutter mens for speedcross blir heatet bare 7-10 minutter, noe som gjør speedcross mer publikumsvennlig og spennende!

En crossbane er vanligvis mellom 1500 – 2000 meter lang og inneholder hopp, doseringer og ulike utfordringer. Konkurransen kjøres over to heat som varer i 30 minutter pluss to runder. Det blir delt ut poeng til de 20 første førerne, og det er total poengsum fra de to heatene som avgjør hvem som blir Norgesmester.

Trial er motorsportens svar på akrobatikk der målet er å ikke sette foten ned i bakken mens man kjører gjennom seksjoner i naturen som steiner, fossefall, fjellkanter og andre hindringer. Balanse, teknikk og en god dose mot er egenskaper man må besitte for å bedrive denne sporten.

 

Øvelser

X-trial
Quadcross
Speedcross