Motorsykkelsport

Tidenes motorcross-event skjer på Skaun under NM-veka 2023! Med fart og adrenalin er motorcross en sport som får blodet til både publikum og utøvere til og pumpe. Når syklene flyr over hoppene, svever i luften og lander med stil, er det som om tyngdekraften mister sin makt. Utøverne viser utrolig presisjon, balanse og mot når de manøvrer seg gjennom banen og kjemper om seieren. Gass opp, kom til Skaun, og opplev adrenalinet og spenningen ved motorsporten!

Motorsykkelsporten i Norge er organisert som eget avdelingsforbund i Norges Motorsportforbund (NMF). NMF forvalter og drifter interessene for motorsykkelsport, snøscootersport, radiostyrt motorsport og båtsport.

Grenene som skal kjøres under NM-veka er:

Speedcross Quad
Speedcross Motorcross
Høyspenning – Hel-elektrisk konkurranse for motorsykkel/dirt bikes

Høyspenning er tidenes første norske hel-elektriske konkurranse for motorsykkel/dirt bikes. Det blir en konkurranse med kjente navn som: Pål Anders Ullevålseter, Andre Villa, Vilde Holt, Madelen Seljeseth, Hannah Arnegaard og Bård Eker. Konkurransen gjennomføres med det nyeste av elektriske motorsykler og er en lagkonkurranse med en mannlig og en kvinnelig utøver på hvert lag.

Speedcross er en spesiell utgave av motocross med fokus på fart og kortere bane. Heatene kjøres i fem runder, noe som gjør starten er viktig. I vanlig motocross er et heat nærmere 30 minutter mens for speedcross blir heatet bare 7-10 minutter, noe som gjør speedcross mer publikumsvennlig og spennende!

En crossbane er vanligvis mellom 1500–2000 meter lang og inneholder hopp, doseringer og ulike utfordringer. Konkurransen kjøres over to heat som varer i 30 minutter pluss to runder. Det blir delt ut poeng til de 20 første førerne, og det er total poengsum fra de to heatene som avgjør hvem som blir Norgesmester.

Quadcross
Idrettene motocross (MX) og quadcross er nesten identiske, men i stedet for motorsykler bruker quads, som er firhjulinger med kraftige motorer og terrengkjøringsegenskaper. I quadcross konkurrerer utøverne på baner med variasjoner av hopp og svinger.

Motocross og quadcross er en svært fysisk krevende utholdenhetsidrett, som krever god utholdenhet og styrke av utøveren.

Øvelser

Speedway
Superenduro
Roadracing
X-trial
Quadcross
Speedcross