Bordtennis

Bordtennis er en olympisk og paralympisk idrett, og det konkurreres både i herresingle, damesingle, herrer double, damer double, mixed double, herrer lag og damer lag.

Konkurranseformer: 

Single spilles mellom to utøvere av samme kjønn. Det spilles best av syv sett. Hvert sett går til 11, men et sett må vinnes med minst to poeng. Paralympisk seniorsingle spilles best av fem sett. Double spilles mellom to par av samme kjønn, og spilles best av fem sett. Mixed double spilles mellom to par, og i hvert par må det være en dame- og en herrespiller. Mixed double spilles også best av fem sett. I NM spilles single, double og mixed double som rent cupspill.  

Damer lag og herrer lag spilles med henholdsvis to og tre spillere på begge lagene i hver enkelt lagkamp. I damer lag spiller de to spillerne på hvert lag to singlekamper hver, og en doublekamp sammen. Det kan settes inn en eller to nye damespillere i doublekampen. I herrer lag spiller to av spillerne på hvert lag to singlekamper hver, og den tredje spilleren på hvert lag spiller en singlekamp hver. Hver enkelt kamp i lagkampene spilles best av fem sett, og det laget som først vinner tre individuelle kamper, både i damer lag og herrer lag, har vunnet lagkampen. I NM spilles lagmesterskapene som rene cupspill.  

Øvelser

Para åpen single
Para herrer sittende single
Para herrer stående single
Para damer stående single
Para åpen double
Herrer single
Herrer double
Herrer lag
Damer lag
Mixed double
Damer double
Damer single