Aquabike er en fartsfylt og spennende idrett å se på. Foto: Kjetil Dalseth

Båtsport

Aquabike er en utfordrende motorsport og krever fysisk styrke, utholdenhet og reaksjonsevne for å bli god. Det er separate klasser for kvinner og menn.

Sporten deles inn i to hovedtyper, jetski og runabout (på norsk ståjet og sittescooter). Det kjøres løp på baner som består av bøyer i ulike farger med ulik betydning. Kjøretiden per runde er normalt 1 til 2 minutter. Heatene er fra 7 til 8 minutter for juniorklasser og 12 til 20 minutter for seniorklasser. Det kjøres to eller tre heat avhengig av disiplin, og poeng fra alle heat legges sammen og gir det endelige resultatet i konkurransen.

Starten foregår som regel fra stranden bak et startstativ med strikk som indikerer start når strikken slippes. Med flere enn 22 startende, må det kjøres kvalifiseringsheat.

Rundbane kjøres på indre havner eller på innlandsvann der banen er avgrenset med to til seks svinger. Banestørrelsen ligger på mellom 1200-1800 meter, og det kjøres etter antall runder eller antall minutter.

Klassene er delt inn etter motorstyrke og skrog på båten. Det konkurreres med V-bunnsbåter og katamaraner. Alle klasser har begrensing på trimming. For å kunne drive med rundbane båt må du være medlem av en båtsportklubb under NMF og ha løst en førerlisens. Du kan starte med debutantklassen i rundbane fra 13 år.

Øvelser

Rundbane
Aquabike