Ragnhild Mowinckel i aksjon. Foto NTB Scanpix

Alpint

Alpin skiidrett er en fellesbetegnelse for skiidrett med ulike former for kjøring i bratt terreng.Alpine grener er slalåm, parallellslalåm, storslalåm, super-G og utfor.

Utfor
Utfor har de lengste løypene, størst høydeforskjell og høyeste hastighet. Utfor inkluderer utfordrende svinger, hopp og glistrekk. Høydeforskjeller fra 450-1100 meter Hver løper kjører en omgang i en løype. Løper med den raskeste tiden er vinner.

Super- G
Super-G betyr superstorslalåm, og er en øvelse som kombinerer hastigheten fra utfor og med mere presise storslalåmlignende svinger.Løypa er kortere enn utfor men lengre enn storslalåm. Super-G inneholder høyhastighetssvinger, hopp og glistrekk. Høydeforskjeller fra 400 -650 meter. Antall svinger er fra 6-10% av høydeforskjellen fra start til mål. Hver løper kjører en omgang i en løype. Løper med den raskeste tiden er vinner.

Storslalåm
Storslalåm kan være "lik" slalåm med færre svinger og litt større og jevnere svinger enn slalåm. Storslalåm kan også være en form for "mini"-super-G . Antall svinger er 11-15% av bakkens høydeforskjell fra start til mål. Hver løper kjører to omganger i to ulike løyper i samme bakke. Begge omganger kjøres samme dag.Tidene legges sammen og løper med den raskeste tiden sammenlagt er vinner.

Slalåm
Slalåm har den korteste løypa og hurtigste svinger. Antall svinger er 30-35 % av høydeforskjellen fra start til mål. Hver løper kjører to omganger i to ulike løyper i samme bakke. Begge omganger kjøres samme dag. Tidene legges sammen og løper med den raskeste tiden sammenlagt er vinner.

Øvelser

Slalåm
Para slalåm
Storslalåm
Para Storslalåm
Team Event Parallellslalåm
Super-G
Utfor