https://www.skyting.no/2018/08/14/startskuddet-for-nm-bane-pistol-2018/

(Foto: Norges Skytterforbund)

Norges Skytterforbund har over 25 000 pistolskyttere som medlemmer, noe som gjør pistol til den største av grenene våre. Innenfor pistolskyting finner du et stort utvalg av øvelser og våpentyper, og mange muligheter for variert trening og konkurranse. I baneskyting skal skytterne treffe en rund blink med ringer som gir 1–10 poeng, der skytteren med flest poeng vinner.

I noen øvelser er det størst fokus på presisjon, mens andre øvelser også krever at du kan skyte raskt. Baneskyting forgår både utendørs og innendørs. I feltskyting, den mest populære pistoløvelsen i Norge, skyter du utendørs i terrenget.

I pistol og alle våre andre grener er det stort fokus på sikkerhet og opplæring. De yngste skytterne skyter ofte med luftpistol og får god oppfølging av klubbens trenere.

I sportspistol skyter man fra en avstand på 25m fra målet. Skyteprogrammet innebærer 60 skudd delt i 30 skudd presisjon mot en tidelt sirkelskive og en tidsbegrensning på 5 minutter pr. 5-skudds serie, det skytes 6 serier. Deretter 30 skudd i såkalt duellskyting, ett og ett skudd  mot synlig silhuettskive i 3 sekunder og bortvendt i 7 sekunder. Før hver konkurranse del skytes det 5 prøveskudd.

Sportspistol har vært en OL-øvelse for kvinner fra 1984.

Øvelser

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

 

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

 

Prosjektleder, Rogaland Idrettskrets
Gjert Smith Jr., Prosjektleder RIK
gjert.smith@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 932 61 233

 

Informasjon, web og sosiale medier
Christine A. Johnsen, Informasjonskonsulent
christine.andersenjohnsen@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 415 27 547

Fotografer

Forsidebilde: Dag Oliver