https://www.skyting.no/2018/08/14/startskuddet-for-nm-bane-pistol-2018/

(Foto: Norges Skytterforbund)

Norges Skytterforbund har over 25 000 pistolskyttere som medlemmer, noe som gjør pistol til den største av grenene våre. Innenfor pistolskyting finner du et stort utvalg av øvelser og våpentyper, og mange muligheter for variert trening og konkurranse. I baneskyting skal skytterne treffe en rund blink med ringer som gir 1–10 poeng, der skytteren med flest poeng vinner.

I noen øvelser er det størst fokus på presisjon, mens andre øvelser også krever at du kan skyte raskt. Baneskyting forgår både utendørs og innendørs. I feltskyting, den mest populære pistoløvelsen i Norge, skyter du utendørs i terrenget.

I pistol og alle våre andre grener er det stort fokus på sikkerhet og opplæring. De yngste skytterne skyter ofte med luftpistol og får god oppfølging av klubbens trenere.

Siluett er skyting med halvautomatisk finkalibret våpen med visse krav til utforming. Skytteren har en avstand på 25 m fra målet. Skyteprogrammet innebærer 60 skudd med hurtigskyting mot skiver som svinges frem og er synlige bare en kort tid. Silhuettskiven er en femdelt sirkelskive hvor du skal treffe rett sirkel for å få flest mulig poeng. Poengene går fra fem til ti. I finaler skyter man i fire serier på 4 sekunder.

Om NM-veka

Arrangementet er et samarbeid mellom NRK og Norges idrettsforbund med Norsk Tipping som hovedsponsor.

Kontakt oss

 

Prosjektleder, NIF
Ingrid Haukvik-Jensen, Prosjektleder NM-veka
ihj@idrettsforbundet.no
Telefon: + 47 480 64 335

 

Prosjektleder, Rogaland Idrettskrets
Gjert Smith Jr., Prosjektleder RIK
gjert.smith@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 932 61 233

 

Informasjon, web og sosiale medier
Christine A. Johnsen, Informasjonskonsulent
christine.andersenjohnsen@idrettsforbundet.no
Telefon: +47 415 27 547

Fotografer

Forsidebilde: Dag Oliver